Productivity

De laatste tijd is mij opgevallen dat er wij leven in een tijd waarin we worden overspoeld met data. Een deel verwerken tot informatie en een deel daadwerkelijk gebruiken. Denk aan data die wij binnenkrijgen tijdens het scrollen op Facebook, Twitter of Instagram. Hebben wij er iets aan? Kunnen we er iets mee? Nope. Het meeste is nutteloos. Zonde.

Heb jij tijd over of wil je meer doen met je tijd dan te kijken wat je vrienden doen op Facebook, Instagram of Twitter? Blijf scrollen (You see what I did there?)

Hi, I’m TED.

Kijk dan hieronder naar zeer interessante TED talks over productiviteit en efficiëntie.

Tijd voor Tijd

Voor elke 5 minuten die je nu investeert, krijg je vast wel iets terug. Nu, of over 5 jaar. Wellicht ook niet. Misschien ben je wel gemaakt om tijd te verdoen met Snapchat omdat je er over 5 jaar de liefde van je leven op zal vinden. Of niet natuurlijk. Wat je wel moet weten is dat tijd waardevol is. Behandel het ook zo!

Tim Urban – Inside the Mind of a Master Progrestinator

Tim urban weet dat uitstel zinloos is, maar hij is er nooit in geslaagd zijn gewoonte om te wachten tot het laatste moment om te gooien en dingen voor elkaar te krijgen. In deze hilarische en inzichtelijke lezing neemt Urban ons mee op een reis door YouTube-vreetbuien, Wikipedia-konijnengaten en aanvallen van uit het raam staren – en moedigt ons aan om dieper na te denken over waar we echt op uit zijn, voordat we tijd tekort komen.

Yves Morieux – As Work Gets More Complex, 6 Rules to Simplify

Waarom voelen mensen zich zo ellendig en worden ze minder betrokken op het werk? Omdat de bedrijven van tegenwoordig steeds duizelingwekkend complexer zijn en traditionele pijlers van het management achterhaald zijn, zegt Yves Morieux. Dus, zegt hij, het is aan individuele werknemers om te navigeren in de afhankelijkheden in het hol van een konijn.. In deze energieke talk biedt Morieux zes regels voor ‘slimme eenvoud’. (Regel één: begrijp wat uw collega’s doen.)

Eddie Obeng – Smart failure for a fast-changing world

De wereld verandert veel sneller dan de meeste mensen zich realiseren, zegt bedrijfsopleider Eddie Obeng – en creatieve output kan het niet bijbenen. In deze pittige toespraak belicht hij drie belangrijke veranderingen die we moeten begrijpen voor een betere productiviteit, en roept op tot een sterkere cultuur van ‘smart failure’.

Bekijk hier nog meer video’s over productiviteit!